L’eficiencia medioambiental de les bateries dels cotxes electrics té alts i baixos.

Salten a la vista les bondats ambientals d’allunyar-nos dels vehicles que operen amb benzina i apropar-nos als elèctrics. Aquests trets tan difosos i publicitats per la indústria automotriu guanyen cada dia més seguidors. Però si hi ha alguna limitant per adquirir els cotxes elèctrics caldria buscar-la a les bateries: la durada i els costos. També pel factor climàtic de què tant es parla i s’alerta. Les piles estan compostes per ions de liti i la presumpta innocuïtat amb el medi ambient està a prova.

Els fabricants han fet servir els ions de liti per reemplaçar els combustibles fòssils i les seves conseqüents emissions de CO2. Però aquesta percepció és qüestionada i calibrada. Coneixedors asseguren que la fabricació de bateries de ions de liti és relativament intensiva en carboni. Especialment quan les factories funcionen amb combustibles fòssils. I, sobretot, perquè els seus residus són extremadament contaminants.

Les emissions de fabricació de bateries semblen ser de magnitud similar a les de la fabricació dun vehicle amb motor de combustió interna mitjana. O d’aproximadament una cambra de les emissions de per vida d’un cotxe elèctric

El procés de tractament de les bateries d’ió de liti com a residu és molt car. Tot just es recupera el 50% dels seus components, arriba fins al 80% en el millor dels casos. A més, el procediment és molt contaminant i emet molt de CO2.

Per aquest motiu, la majoria dels fabricants fins ara han preferit la reutilització de les bateries en lloc de rebutjar-les o reciclar-les.

Iberdrola
disBATT és una proposta global per tractar bateries provinents del desmuntatge de vehicles elèctrics que s’impulsará des del #HUBIndustrialMobilitat!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: